Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Dostępność: Dostępny
Koszt wysyłki /
The cost of shipping: od 15,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15,00 zł
Numer katalogowy: 3796
Olej rzepakowy Dr Gaja idealnie nadaje się do smażenia mięsa, warzyw, frytek. Można używać go do pieczenia oraz gotowania potraw w wysokiej temperaturze do 200 °C. Ponadto olej można stosować również w zimnej kuchni np. jako dodatek do sałatek, dressingów, sosów.
Składniki: olej z zarodków rzepaku 100 %
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 3128 kJ/828 kcal |
Tłuszcz | 92 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 72 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 14 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Witamina E | 30 mg (250% RWS*) |
* dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć
w ciągu 30 dni od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Olej staje się mętny
w temperaturze poniżej 15 °C, jest to proces naturalny.
Kraj pochodzenia rzepaku: Polska
Kraj produkcji: Polska
Objętość netto: 500 ml
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.