Strona główna » Oferta Natury » ZDROWA ŻYWNOŚĆ » oleje » Dr Gaja Olej Rzepakowy do Smażenia zimnotłoczony nierafinowany 500ml
Zmiana języka
PolskiAngielski
Promocje
  • baner-l
Kontakt
  • E-mail:ecologicznypl@gmail.com
  • Telefon(+48) 735 707 000
  • Godziny działania sklepucodziennie 10.00 - 18.00, w soboty 10.00 - 14.00
Polska Giełda Sztuki
  • Sztuka
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
Dr Gaja Olej Rzepakowy do Smażenia zimnotłoczony nierafinowany 500ml

Dr Gaja Olej Rzepakowy do Smażenia zimnotłoczony nierafinowany 500ml

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki /
The cost of shipping:
od 15,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 15,00 zł

Numer katalogowy: 3796

Cena: 28,56 zł / szt.

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Olej Rzepakowy Dr Gaja jest tłoczony na zimno, nierafinowany, idealny DO SMAŻENIA

  • został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno zarodków rzepaku, z odmian bogatych w jednonienasycone kwasy tłuszczowe - głównie kwas oleinowy.
  • posiada wysoką temperaturę punktu dymienia, co sprawia, że idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i gotowania.
  • jest nierafinowany (nieoczyszczony), dzięki czemu zachowuje naturalne wartości odżywcze surowców.
  • odpowiednio dobrany surowiec sprawia, że olej posiada delikatny smak i aromat rzepaku, który nie wpływa na smak smażonych  i pieczonych potraw.

Co warto wiedzieć o rzepaku?

  • Rzepak to jedna z najważniejszych roślin uprawnych w Polsce. Jest kojarzony z malowniczym pejzażem żółtych kwiatów.
  • Prawdopodobnie jest mieszańcem kapusty warzywnej (Brassica oleracea) i kapusty właściwej (Brassica rapa).
  • Indianie już 3000 lat p.n.e. przetwarzali go na olej.
  • Olej rzepakowy jest nazywany „oliwą północy” ze względu na skład zbliżony do oliwy z oliwek. Jest to źródło witaminy E, zawiera jej 30 mg na 100 ml oleju.

 Zastosowanie

Olej rzepakowy Dr Gaja idealnie nadaje się do smażenia mięsa, warzyw, frytek.  Można używać go do pieczenia oraz gotowania potraw w wysokiej temperaturze do 200 °C. Ponadto olej można stosować również w zimnej kuchni np. jako dodatek do sałatek, dressingów, sosów.

Olej Rzepakowy Dr Gaja, tłoczony na zimno, nierafinowany

Składniki: olej z zarodków rzepaku 100 %

Wartości odżywcze w 100 ml
Wartość energetyczna 3128 kJ/828 kcal
Tłuszcz 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 72 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 14 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Witamina E  30 mg (250% RWS*)

* dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć
w ciągu 30 dni od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Olej staje się mętny
w temperaturze poniżej 15 °C,  jest to proces naturalny.   
Kraj pochodzenia rzepaku:  Polska
Kraj produkcji: Polska
Objętość netto: 500 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl